Je assets zoeken op locatie? Nu kan het!

Als je je digitale assets opslaat in een DAM-systeem, wil je die de nodige metadata meegeven. Sinds kort kun je in ons DAM-systeem ook assets op locatie pinnen. Zo vind je al je content razendsnel terug op een landkaart.

Beperkt aantal kenmerken

Als je je foto’s, bestanden, huisstijlelementen en andere digitale media opslaat in een opbergsysteem, wil je die de nodige metadata meegeven. Gebruik je een opslagplaats als Dropbox of OneDrive, kun je daar maar een aantal kenmerken aan meegeven. Veel verder dan de naam van de uploader, de datum en tijd van uploaden of van wijzigen, de extensie en de grootte van het bestand gaat dat vaak niet. Bij een afbeelding kun je nog allerlei data opslaan als de witbalans en de sluitertijd en bij Microsoft Office-bestanden kun je wat informatie kwijt over het aantal woorden, alinea’s en pagina’s. Daarmee is het ongeveer wel gezegd.

Vind wat je zoekt

Kies je voor een Digital Asset Managementsysteem, dan heeft dat verschillende voordelen. Het geeft je een mogelijkheid om je content te organiseren en te structureren, en jezelf ervan te verzekeren dat je content altijd van dezelfde kwaliteit is, ongeacht het formaat. Een ander groot voordeel van een DAM-systeem is dat je je een enorme hoeveelheid metadata toe kunt voegen, ook metadata die heel specifiek voor jouw organisatie van toepassing zijn, zodat je precies dat element vindt dat je zoekt.

Geomapping

In het DAM-systeem van Comrads kun je sinds kort je assets ook op locatie pinnen. Zo kun je je zoekresultaat op een landkaart terugvinden. Net zoals je bij booking.com kunt switchen tussen de lijstweergave en kaartweergave van de hotels die voldoen aan jouw zoekcriteria, kun je dat nu ook in ons DAM-systeem. Vooral voor gebruikers die locatiegebonden content hebben, is dit een heel handige feature om snel te kunnen zoeken op werelddelen, landen, regio’s en plaatsnamen. Zo kunnen bijvoorbeeld organisaties die actief zijn in de weg- en waterbouw en sluizen en pompinstallaties door het hele land beheren, snel zoeken naar digitale content die ze voor die specifieke locatie hebben. Zoek op bepaalde coördinaten of zoom in op de landkaart, en vind alle content die gerelateerd is aan een bepaalde plek. Veel makkelijker kunnen we het niet maken!

Nieuwsgierig?

Wil je eens verder praten over wat een Digital Asset Managementsysteem voor jouw organisatie kan betekenen en hoe je het gebruik tot een succes maakt? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gratis demo op locatie. We denken graag met je mee.

Vorige
Vorige

Je merk bewaken met AI, toekomstmuziek of dichterbij dan je denkt?

Volgende
Volgende

Zo helpt goede content je succesvoller te maken