DAM voor MKB? Is dat niet wat overdreven?

Veel MKB’ers denken dat een DAM-systeem te hoog gegrepen is voor hun bedrijf. Mijn bedrijf is vast te klein. Dat verdien ik nooit terug. Niets is minder waar. Maar hoe weet je dat je eraan toe bent?

DAM-systeem alleen voor grote corporates?

In gesprekken met relaties, merk ik dat veel ondernemers nog in de veronderstelling zijn dat een DAM-systeem alleen voor grote corporates is. Niets is minder waar. OK, als je vijf medewerkers hebt, kun je misschien volstaan met OneDrive of Dropbox. Maar als je, volgens de definitie van de RVO, valt onder klein of middelgroot MKB-bedrijf, dan kan een DAM-systeem je zeker iets brengen.

Van maatwerk naar generiek softwaresysteem

Veel softwaresystemen begonnen ooit als maatwerk. Neem de bekende financiële applicaties, maar ook veel CRM-systemen en de eerste CMS-software, allemaal begonnen als dure maatwerksystemen. Voor het MKB onhaalbaar. Maar zoals dat vaak gaat bij software wordt het doorontwikkeld en doorontwikkeld en vindt het uiteindelijk als een generiek pakket z’n weg naar de markt. Software-as-a-Service (SaaS) is de ultieme vorm van generieke software. Je hoeft het niet eens meer te installeren. Als je een internetverbinding hebt, of desnoods een goede databundel, dan kun je al aan de slag.

Ver-SaaSt

De meeste DAM-systemen zijn vandaag de dag 100 procent SaaS. Dankzij de lage instapdrempel is het, net als heel veel andere platformen, ook bereikbaar geworden voor het MKB. Gezien het feit dat MKB-bedrijven voor dezelfde uitdaging staan als de grote corporates, alleen misschien op iets kleinere schaal, is dat maar goed ook. Je financiële afdeling werkt immers ook niet meer met een telraam. En je klantgegevens zitten – met een beetje geluk – ook niet meer in een Rolodex. Je sluit gewoon een online abonnement af bij Exact, SAP of een andere SaaS-leverancier en voor een behapbaar bedrag per maand kun je aan de slag.

Buikpijn

Zo kun je er dus vandaag de dag ook voor kiezen om met een DAM-systeem te werken. Ervaar je een wildgroei aan bestanden, heb je bij tijd en wijle geen idee meer waar je die ene treffende foto of dat mooie stukje tekst hebt gelaten? Zie je soms socialmedia-uitingen van je bedrijf voorbijkomen die niet helemaal – of erger: helemaal niet – aan je huisstijl voldoen? Bezorgt het coördineren van al die marketingjobs, projecten en campagnes je weleens buikpijn? Dan weet je ook als MKB-er dat je toe bent aan een DAM-systeem.

Nieuwsgierig?

Zoek jij een DAM-systeem waar je ook als MKB’er blij van wordt? Wil je eens verder praten over wat ons DAM-systeem of een van onze andere modules vandaag al voor jouw onderneming kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een gratis demo aan. We denken graag met je mee. Nu en in de toekomst.

Vorige
Vorige

Webtop Publishing. Wat is het en wat voegt het toe?

Volgende
Volgende

Brandawareness is een totaalbeleving. Vergeet je leverancier niet